Wie van eten en koken houdt, komt vroeg of laat terecht bij de echte klassiekers uit de Franse keuken.
Lees verder
Assortiment
Klik op één van de onderstaande artikelen geschreven door œnologue Gerard Horstink en verdeeld in onderstaande categorieën:
Mediterrane wijnstreken zoals de Languedoc-Roussillon ondervinden de effecten van global warming. Was de gemiddelde zomertemperatuur (april tot en met september) rondom Montpellier over de periode 1961-1990 nog 18,9°C, over 1979-2009 is dat met een...
Het is een onweerlegbare waarheid: van slechte druiven kun je geen goede wijn maken. Dus de eerste eis van de moderne wijnmaker is over geschikte, rijpe en gezonde druiven te beschikken...
Steeds meer wijnmakers stappen over op biologische druiventeelt. Waarom nemen wijnmakers deze stap? Is bio beter dan niet-bio? Deze vragen zijn niet eenvoudig te beantwoorden en er zijn vele nuanceringen. Lees hier de motieven en argumenten van...
De Bordeaux wijnstreek, le Bordelais, is geheel gelegen in het departement Gironde, dat op zijn beurt weer gelegen is in Aquitanië (l’Aquitaine), een van de 22 administratieve regio’s van Frankrijk...
Hoe kan het toch dat wijnen zo verschillend zijn, zelfs als ze afkomstig zijn van wijngaarden die op enkele tientallen meters van elkaar liggen? Er is geen simpele verklaring, maar de kwaliteit van de druif en de invloed van de wijnmaker spelen wel...
Wat is de beste methode om druiven te oogsten, met de hand of met de machine? Daar valt geen eenduidig antwoord op te geven.
Pre-phylloxera verwijst naar wijnstokken die geplant zijn voordat de druifluis, phylloxera, eind 19e eeuw grote schade in Europa aan wijnstokken toebracht met als gevolg productieverlies en sterfte. De luis tast het wortelsysteem van de wijnstok aan.
Voordelen eigen account
Direct registreren