Het is de beroemdste wijn uit Portugal: port, genoemd naar de stad Porto. Via de haven van deze stad werden eeuwenlang versterkte wijnen uit de Dourovallei verscheept, nadat ze eerst in de voorstad Vila Nova de Gaia hun rijping hadden ondergaan. De Dourovallei zelf vormt, met zijn zeer indrukwekkende terraswijngaarden, een van de meest spectaculaire cultuurlandschappen ter wereld. Voor port wordt eerst een basiswijn gemaakt, die uit een groot aantal druivenrassen bestaat. De vergisting van die wijn wordt onderbroken door aguardente (wijnalcohol) toe te voegen. Dat zorgt voor een zoete rode wijn met veel tannine en een hoog alcoholgehalte. Een rijping op hout is dan ook nodig om de wijn aangenaam drinkbaar te maken. De meeste portwijnen zijn blends, samengesteld uit diverse jaren.
Licht baksteenrood met amber reflecties. Rijke geur met rood fruit, karamel, rozijnen en kruidnagel. De smaak is rond en soepel met rijpe aardbeien, rode bessen, kardemom en andere specerijen, butterscotch en noten.
Flesinhoud: 700 ml
Een lichtvoetige en friszoete port met een smaak van rode bessen, kersen, bloesem, framboos, honing en grapefruit
Flesinhoud: 700 ml
Een Taylor's Quinta de Vargellas Vintage port uit 2005. en is gebottled in 2007.
Een Taylor's Quinta de Terra Feita Vintage port uit 2005. en is gebottled in 2007.
Taylor's vintage port uit 2007. bottled in 2009.
Een Taylor's Quinta de Terra Feita Vintage port uit 2008. en is gebottled in 2010.
Kopke quinta Sao Luiz vintage port uit 2006.