Le Clos du Caillous wijnmaker Bruno Gaspard en eigenaresse Sylvie Vacheron weten ondanks de warmte in Châteauneuf-du-Pape een zeldzame elegantie in hun wijnen te brengen. Ze maken een verfijnde stijl en kwaliteit die door velen wordt gezien als de toekomst voor dit beroemde gebied.
De wijngaarden van deze luxe Côtes du Rhône liggen tegen Châteauneuf-du-Pape aan, er slechts van gescheiden door de Route Nationale. De aanplant wordt gedomineerd door vijftig jaar oude grenache-wijnstokken, met aanvullend syrah, carignan, mourvèdre en coounoise. Het rendement is – met gemiddeld vijfentwintig hectoliter per hectare – zeer laag.
De oogst gebeurt handmatig, met een eerste selectie in de wijngaard en een tweede bij binnenkomst in de kelder. Bruno Gaspard selecteert alleen de allerbeste druiven voor Le Bouquet des Garrigues en laat deze vergisten in betonnen kuipen. De rijping voltrekt zich gedurende 24 maanden in betonnen cuves en grote eikenhouten vaten. Het resultaat is een veelvuldig bejubelde Côtes du Rhône, die het waard is om te worden vergeleken met goede Châteauneuf-du-Pape.
Inhoud: