Sylvie Vacheron en Bruno Gaspard, eigenaren van het befaamde Châteauneuf-du-Pape-domein Le Clos du Caillou, maken een weergaloze en zeer toegankelijke rode Côtes du Rhône. De druiven zijn afkomstig van een zestig jaar oude wijngaard in de gemeente Courthezon, beplant met hoofdzakelijk grenache.
Die wijngaard grenst aan Châteauneuf-du-Pape en wordt volledig biologisch bewerkt. De handgeplukte druiven vergisten in roestvrijstalen tanks en traditionele betonnen kuipen, waarna de wijn in betonnen kuipen rijpt. Het doel van Vacheron en Gaspard is deze wijn zo elegant mogelijk te maken, met behoud van de kruidigheid en fruittonen van de grenache.
Deze ongelooflijk mooie Côtes du Rhône is dan ook geen donkergekleurde massieve wijn. Juist door zijn toegankelijkheid en grote verfijning steekt hij ver uit boven de gemiddelde kwaliteit van deze bekende herkomstbenaming. Schenk de wijn ('s zomers) gerust licht gekoeld, op zo’n 15 à 16˚C. Drink ‘m bijvoorbeeld bij worst, paté of gegrilde kip – genieten gegarandeerd.
Inhoud: